Nyomtatás

Kedves Testvérek!

2020 szeptemberében - nincs már egy évünk sem - tartjuk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ennek a készületi időnek a Pünkösdjén pedig a plébániai képviselőtestületek öt esztendőként szokásos megújítására is sor kerül. Ez a két közelgő alkalom lehetőséget kínál arra, hogy áttekintsük és élővé tegyük plébániánk életét. Több fajta úton lehet ezt elérni. Nagy segítségünk lehet ebben egy közelmúltban magyarul is megjelent könyv, melynek címe: Egy katolikus plébánia története - ÚJRAÉPÍTVE.

Mi ennek a könyvnek a célja? Ébresszük fel a hívőket! Érjük el az elveszetteket! Újra legyen fontos az Egyház!

Két főpásztor így ír erről a könyvről:

„A plébánia ősi intézmény. A mai szóhasználatban a hívőknek azt a közösségét jelenti, amelyet tartósan egy pap vezetésére bíznak. Ő a közösség saját pásztora, aki szolgálatát a püspök megbízásából gyakorolja az evangéliumi parancs fényében: "Menjetek tehát, tegyétek
tanítványommá mind a népeket!"(Mt28,19) Jó szívvel ajánlom a könyvet a
magyar nyelvű olvasóknak!”

                                                    Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek

„Ez a könyv a Szentlélek kiváló ajándéka egyházunk megújulásához!
Szeretettel ajánlom mindazoknak, akik egyházközösségük sorsát szívükön viselik, és akiknek fontos az is, hogy mi lesz az egyházunkat elhagyókkal. Akik pedig szeretnének eljutni az "Itt nem lehet csinálni semmit"-től, az "Istennel minden lehetséges"-ig, azok olvassák és terjesszék!”
                                                                          Varga László kaposvári megyéspüspök

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki szeretné plébániánk életét szebbé és jobbá tenni!
Minden hónap 2. hétfőjén találkozzunk a közösségi házban az esti mise után!

Első alkalom: október 14-e, 18 óra 30 perc.

Kérjük, jelezzék szándékukat, hogy ennek az együtt gondolkodásnak részesei tudnak-e lenni, mert mindenkinek szeretnénk könyvet rendelni és adni, hogy azt hónapról hónapra fejezetenként beszéljük meg.
Jelentkezni, akár e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), akár személyesen a sekrestyében lehet.
Üdvözlettel és a személyes találkozás reményében:

                                                                                                     Ferenc atya