Kedves Testvérek

A vízkereszti szentmise evangéliumában hallottunk a napkeleti bölcsekről. Miért nevezi a szentírás bölcseknek őket? Talán azért, mert észreveszik az égen feltűnő jelet, vagy talán azért, mert követik annak iránymutatását, vagy azért, mert kitartók a nehézségek során, vagy azért, mert értékes ajándékot visznek? Ezek mind fontosak, de talán még fontosabb és bölcsességük forrása ebben rejlik, hogy hódolnak Jézus előtt. Ezért tesznek meg mindent, és ezt valósítják meg, amikor rátalálnak Jézusra: "Földre borulva hódoltak előtte."

               Az idei esztendő szeptemberében lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Készülőnk rá és bennünk is tudatosul, hogy a napkeletről jött bölcsekhez hasonlóan, mi is rátalálhatunk Jézusra, sőt ha rátaláltunk, akkor leborulva imádhatjuk! Ennek lehetőségét teremtjük meg most az Érd-újváros Jézus Szíve templomban és az Érd-parkváros Szent István templomban, amikor szombatonként a reggeli óráktól az esti mise kezdetéig nyitva tartjuk a templomot, hogy leborulva imádhassuk a szentségi Jézust.

Hívjuk azokat,              

  • akiknek nincs idejük, hogy együtt legyenek egy órát az idők Urával, megtapasztalva annak látásmódját,
  • akik a betegség keresztjét hordozzák, hogy azzal az égi orvossal találkozzanak, aki számára nincs gyógyíthatatlan beteg,
  • akik gondokkal küzdenek, hogy a mindenhatóhoz fordulhassanak, aki számára nincs lehetetlen,
  • akik aggodnak szeretteikért, hogy legyen kire bízni őket, hiszen számára mindenki fontos,
  • akik tanácstalanok, hogy a mindent tudótól tanuljanak, mert nálánál jobban senki sem tud útbaigazítani,
  • akik csak szeretnének egyszerűen az Úrral együtt lenni egy órát, hiszen az apostolok is ezt tapasztalták meg, Uram, olyan jó nekünk itt lennünk!

               A hétvégi szentmiséken kihelyezzük a lapokat, ahol lehet jelezni, hogy a templomban mikor tudunk egy órát „hivatalosan” is imádkozni, de bejelentkezés nélkül bármikor jöhetünk, hogy az Urral együtt legyünk. Reméljük, hogy minden szombaton nyitva tudjuk tartani a templomot, hiszen aki már egyszer megtapasztalta, milyen sokat kaphat, ha együtt van Jézussal és imádja Őt, az újra és újra szeretne élni ezzel a lehetőséggel. Hetente merjünk a szentmisén túl egy órát adni Jézusnak, hogy ajándékainak gazdagságát kapjuk vissza tőle!

 A napkeleti tudósok bölcsek lettek, mert leborulva imádták Őt!

Érd, 2020. január 6. Vízkereszt ünnepén

                                                                                                                      Ferenc atya