Nagyböjt 3. vasárnapja

2021. március 7.

Fájdalommal kell közölnünk, hogy járvány miatt március 8-a után csak hétköznap tarthatunk nyilvános szentmiséket! Imádkozzunk az érintettekért!

Parkvárosban hétfőtől szombatig ¾ 7 órakor tartunk szentmisét.

Szentmisék Érdújvárosban:  kedden és csütörtökön 6.15 óra, hétfőn, szerdán és pénteken 18 órakor tartunk.

Ünnepnapon és vasárnap: 8 óra (közvetített szentmise az Érdi Jézus Szíve templom csatornáján) , NEM LEHET NYILVÁNOS!

Hétfő: Prohászka Imaszövetség élő és elhunyt tagjai

Kedd: Tisztítótűzben szenvedő lelkekért

Szerda: Margit és József

Csütörtök:

Péntek: 18 óra

Szombat: nincs nyilvános mise!

Szombaton reggel 7 órától 13 óráig a templom nyitva szentséglátogatásra Újvárosban és Parkvárosban is!

Szentmisék Érdújtelepen: szünetelnek!

A jegyesoktás felfüggesztésre került!

Elérhetőségek: erdujvaros.hu és plebania(kukac)erdujvaros.hu

Köszöntjük az Elemér, Albin, Lujza, Kornélia, Kázmér, Adrián és Leonóra testvéreinket!

 

 

 

 

Székesfehérvár, 2021. március 6.

Ikt. szám: 256-5/2020.

Főtisztelendő Plébános uraknak

SZÉKHELYÜKÖN

Tárgy: járvány ügyi rendelkezés

Főtisztelendő Plébános Úr!

A MKPK a tegnapi napon (2021. március 5.) közleményt adott ki az új járványügyi szabályokkal kapcsolatban. A közlemény tartalmát figyelembe véve az Egyházmegyei Hivatal az alábbi hivatalos tájékoztatást adja.

A székesfehérvári egyházmegyében 2021. március 8-tól további intézkedésig a nyilvános szentmisék bemutatásával kapcsolatban az alábbiakat kérem:

         Az elmúlt hónapok egyre súlyosbodó járványügyi helyzete kellő tapasztalatot adott a járványügyi szabályok templomi betartásával és a szentmiséken részt vevő hívek számával kapcsolatban. Ezen tapasztalatok alapján kérem a Plébános atyákat, hogy abban az esetben, ha Kormány által előírt intézkedések (pl. védőtávolság, maszk viselése, fertőtlenítés) nem tarthatók meg, ne mutassanak be nyilvános szentmiséket a templomokban.

Ahol viszont a résztvevő hívek (érthetően lecsökkent) száma és a hívek járványügyi magatartása (szájmaszk, védőtávolság, fertőtlenítés) nem jelent nagyobb kockázatot, mint, ami az élet egyéb fontos eseményeinél is bekövetkezhet (mindennapi bevásárlás, közlekedés, hivatali ügyek intézése stb.), az eddigi szabályok fokozott betartásával továbbra is adjanak lehetőséget a híveknek a vasárnap szentmisével történő megszentelésére.

Bízom a Plébános atyák felelősségteljes döntésében (munkatársaik véleményét is meghallgatva), akik a helyi körülményeket pontosan ismerik (templomi létszám, fertőzöttség, hívek lelki igénye stb.) és ennek megfelelően helyes lelkipásztori döntést tudnak hozni.

         Ezzel együtt kérem, hívják fel a hívek figyelmét, hogy az MKPK egységes döntése értelmében a járványügyi helyzetre való tekintettel felmentést adtunk a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (Közlemény 2. pontja). A nyilvános (vasárnapi) szentmiséken való részvétel tehát ott sem kötelező senkinek, ahol erre lehetőséget biztosítanak a Paptestvérek!

Kérjük a Plébános atyákat, hogy felelősséget érezve és vállalva a rájuk bízottakért, további intézkedésig ennek megfelelően végezzék lelkipásztori szolgálatukat.

Spányi Antal s.k.

székesfehérvári püspök