Állandó programok

Szentségimádás

Szentségimádás

Szombatonként szentségimádást tartunk templomunkban.

A hívek minden szombat reggel 6.30-kor szentmisén vehetnek részt, majd szentségimádás kezdődik, mely 13 óráig tart. A templomot akkor tudjuk a megjelölt időpontban szentséglátogatásra nyitva tartani, ha a szentségimádás időtartama alatt mindig legalább egy imádkozó jelen van. Szándékunkat erre a templomban kihelyezett lapon tudjuk jelezni.

Szombati napokon 8 és 9 óra között lehetőség van szentgyónás elvégzésére és lelki beszélgetésre is.

 

Könyvklub

2023 januárjában – a filmklub testvérrendezvényeként – elindult a könyvklub is plébániánkon.

Minden második hónapban – a filmklubbal felváltva – az olvasás szerelmesei gyűlnek össze a plébánia közösségi termében, hogy egy korábban kiválasztott, hithez, valláshoz szorosabban kapcsolódó könyvről másokkal is megosszák véleményüket, érzéseiket.

A következő könyvklub részleteiről a Hirdetésekben és Aktuális programok menüpontban lehet tájékozódni.

Könyvklub

Filmklub

filmklub

2022 decemberében hagyományteremtő szándékkal filmklub indult el plébániánkon.

A közösségteremtő összejövetelek során olyan alkotásokat láthatnak az érdeklődők, melyek a hit, a vallás, az erkölcs témakörét járják körül a film formanyelvével.

A kéthavonta – a könyvklubbal felváltva – vasárnap délutánonként megrendezendő alkalmakon a film megtekintését követően kötetlen beszélgetés formájában bárki elmondhatja véleményét, benyomásait a megtekintett műről.

A következő filmklub részleteiről a Hirdetésekben és Aktuális programok menüpontban lehet tájékozódni.

Szinódusi megbeszélések

Ferenc pápa 2021. október 10-én nyitotta meg a szinódusi utat. Az egész világegyházat átfogó folyamatról van szó, melyhez plébániánk is aktívan csatlakozott. Közösségi házunkban kéthetente kerül sor a szinódusi beszélgetésekre,  közös gondolkodásra. Ezeken az eseményeken sorra vesszük a szinódusi kérdőív főbb témáit.

Szeretettel várunk ezekre az alkalmakra minden jószándékú hívőt, aki szívesen részt venne plébániánk és ezáltal Egyházunk életéről szóló párbeszédben.

A szinódusi folyamatról bővebben a Szinódusi út 2021-23 menüpontban olvashatunk.

A soron következő szinódusi megbeszélés időpontjáról a Hirdetésekben és az Aktuális programok menüpontban lehet tájékozódni.

Szinódusi megbeszélés

Szent Mónika anyakör

Szent Mónika anyakör

Ez a katolikus Anya-kör 2014 márciusában indult pár édesanya ötlete alapján, Isteni hívásra.

A Jézus Szíve templom közösségi házában 2021 januárja óta tartjuk a személyes találkozóinkat. Az akkor még csupán néhány fős csapat egy körülbelül 80 tagot számláló közösséggé nőtte ki magát, amihez nemcsak kisgyermekes anyukák, hanem nagyobb gyermekeket, kamaszokat nevelő édesanyák is szívesen tartoznak, és vesznek részt az anyakör életében akár „csak” az online térben, akár a személyes alkalmainkon.

Minden hónap 2. és 4. csütörtökjén tartjuk személyes találkozóinkat. A 2. csütörtökökön hitbeszélgetés zajlik, amiket mindig Szent Mónika imájával kezdünk, majd egy lelki témájú beszélgetéssel folytatjuk, ami a hitünk fejlődését, az Istennel való kapcsolatunk épülését szolgálja. Az alkalmakat imával zárjuk. A 4. csütörtökökön Anya-imát tartunk az Imádkozó Édesanyák mozgalom keretein belül, majd ezt a találkozót is kötetlen beszélgetéssel zárjuk. A rendszeres alkalmakon kívül egyéb programokat is szervezünk: lelkigyakorlatokat édesanyák számára, családos farsangi bulikat, hitbéli, pszichológiai előadásokat, karácsonyi sütigyárt, adventi koszorúkészítést.

A tagok számára egyetlen kritérium van csupán, ami összeköt minket: hívő katolikusokként (vagy erre nyitottan) tiszta szívből Isten felé tekintünk, és minden alkalommal azon vagyunk, hogy Jézust, mint vezetőnket elfogadva éljük meg anyaságunkat, feleségi mivoltunkat, és próbálunk efelé haladni a mindennapokban is.