Kis Szent Teréz Karitász csoport

Karitász logó

Kis Szent Teréz Karitász csoport

Az istenszeretetben gyökerező felebaráti szeretet elsődlegesen minden egyes hívő feladata, ugyanakkor az egész egyházi közösség feladata is minden szinten: a helyi közösségektől kezdve a részegyházakon (egyházmegyéken) át az egész világegyházig. Az Egyháznak mint közösségnek is gyakorolnia kell a szeretetet. Ez viszont megköveteli, hogy a szeretetnek meglegyenek a szervezetei ahhoz, hogy a közösségi szolgálatot rendezetten tudja végezni (XVI. Benedek pápa Deus caritas est kezdetű enciklikája a keresztény szeretetről).

A Karitász tehát egyszerre mozgalom és intézmény. A Katolikus Karitász egy mozgalom, amelyben önkéntesek dolgoznak és intézmény, amely a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezeteként a munkához szükséges kereteket adja meg.

A szervezet elnöke Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök.

 

Az Érd Újvárosi Plébánián működő Kis Szent Teréz Karitász csoport 2022-ben ünnepelt 30. évfordulóját.  A jelenleg 11 tagot számláló szervezet az elmúlt három évtizedben kitartóan segítette és segíti ezután is az érdi rászorulókat, időseket, betegeket, hajléktalanokat.

Az adományok – főként tartós élelmiszer – gyűjtése folyamatos a templomban, a rászorulók az igényeiket előzetes telefonos egyeztetéssel jelezhetik Stibrányi Mária karitászvezetőnél a +36 30 238 0531 telefonszámon.

A szeretetszolgálatot közösségben gyakoroljuk, ennek fényében szeretettel várunk minden érdeklődőt, segíteni szándékozót!